Sunday, June 19, 2011

Kemalangan ngeri (Batu 15, Jerkoh)

18/6/2011 Ketika perjalanan balik dari kl ke besut satu kemalangan telah berlaku antara kereta Vios dengan bas ekspress Perdana. Mengikut maklumat yang saya dapat pemandu kereta itu mabuk. Mungkin dia mahu memotong tidak lepas dengan bas yang datang dari arah bertentangan.

Jam menunjukkan 12 mlam , 4 orang mati ditempat kejadian dan semuanya orang cina. Inilah kali pertama saya dapat menyaksikan kemalangan ngeri di hadapan saya.

Tangan pemandu tercabut dari bahagian bahu, kaki putus dan perut terburai.

Serpihan badan kereta bertaburan. Penumpang bas masing-masing datang untuk melihat sendiri keadaan mayat.Nasib baik penumpang yang berada dalam bas ekspress Perdana tidak mengalami apa-apa kecederaan.Tangan terputus.

Keadaan kereta Vios yang remuk dan hancur. Nampak seperti kereta mainan pulak.


Ni antara mangsa. Budak lagi. Maybe berumur 12 ke atas.


Saya lihat dia ni tangannya sudah dikerumuni semut.Signboard 'Awas' depan bas yang saya naik berhenti. Dari tempat kejadian lebih kurang 600 meter. Tempat ini memang kawasan kerap berlaku kemalangan. Begitu juga ada seorang pakcik dari kampung berdekatan begitau "jalan sini jalan berselekoh, jadi kena beringat mudah sangat terbabas jika pandu laju kete".

Saya sendiri lihat bagaimana cebisan daging dan barang dalaman dipungut oleh pakcik bomba lalu dia masukkan dalam plastik. Ngeri eee.

Lebih kurang 2 1/2 jam kemudian semua kenderaan kembali bergerak ke destinasi masing-masing

5 comments:

Mat Keri said...

eksiden bilo ni abe? mano? ganah molek.

Mhamdan said...

malam alah balik dari kl lah, dekat ngan kuala lipis, katonyo pemandu kereta tu mabuk atau mengantuk lalu terbabas masuk ke line bas.

Anonymous said...

nasib baik penumpang bas x dop gpo...bukan salah bas la ni,salah vios tu

Pae said...

kawasan dari simpang sg ular ke benta memang klu org x biasa agak bahaya......jalan selekoh dan bumpy..........tapi kebanyakan kenderaan yg lalu sini semuanya laju2

Mhamdan said...

ye pae btul, kalau org tidak biasa lalu jalan ni memang bahye + bwak laju

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...