Friday, July 9, 2010

Ariel + luna maya

Saban hari kalau baca kosmo punya paper mesti jumpa brite pasal dua makhluk Allah ni. Ariel luna maya Ariel luna maya dan sorang lagi Cut Tari. Entah apa2 berita ‘kemerapuan’ diorang ni menjadi bualan seluruh rakyat Malaysia.

Benda tak elok nak hebah buat apanya! padan-padan le. Sekadar maklumat. Sekarang meleret sampai ke benda yg tak sepatutnya dihebah habis terkeluar dan terhembus keluar.

Berasa tak nak baca dah paper sudah dibeli. Bacala jugak!

Sekarang para doktor di sana sibuk hendak buat pemeriksaan terhadap kemaluan diorang semua termasuk budak betina dua orang.

“Kita akan pastikan bahawa pemeriksaan menyeluruh dari hujung rambut hingga ke hujung kaki, dari luaran dan dalaman kita semua akan periksa” Bilang doktor yang membuat pemeriksaan.

Tidakkah bingun sekali fikir!

Aib orang tu buat apa kita nak war-warkan takkan para wartawan tak tahu tatasusila adab dan sopan santun.

Dosa kita mengaibkan orang. Sampai ukuran kemaluan Ariel pun depa cakap berapa panjangnya. Eeee malu sungguh!

Bagi saya ini tidak lain tidak bukan hanya semata-mata utk nilai komersial. Biar semua orang berebut nak beli akhbar.

Inginkan duit adab dilupakan!

Ingat Nabi s.a.w. ada bersabda dengan maksudnya lebih kurang berbunyi begini “ Barangsiapa yang menutup keaiban seseorang muslim maka pasti Allah akan menutup keaibannya pada hari akhirat”

4 comments:

Syafiq said...

pernah tengok media indonesia? tv atau radio atau paper?

kalau nak dibandingkan dengan malaysia, indonesia lagi teruk dorang punya kecoh. berminggu2 tengok tv kuar berita pasal ariel nih..

biase lah media, kalau tak letak berita pasal ariel ni nanti tak laku lak, kate tak update etc..

h A n Y S said...

yupp!
media kat indo lg 'kuat' dr malaysia..
mcm kes manohara dulu la..
sangat2 kecoh la diorang ni
*sigh*

Khairi said...

saja jer cari hal tu. jeng koil

Mhamdan said...

boloks blako puak2 ni,dok crito wak tulo...nyanyo ko makhluk Allah tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...