Thursday, May 12, 2011

Pemikiran “SEX”

Sambil dok layan blog sahabat dan sebanyak mana blog yg di layan kebanyakkan blog muda mudi terutamanya budak lelaki mesti mereka letak posting yg berunsurkan sex atau lucah.

Perseolan kenapa?

Aala mau tarik blogger2 yg lain atau tarik kawan2 apa salahnya. Mau tarik perhatian la katakan. Sedangkan pamer kete pun org letak perempuan berpakaian seksi kat sebelah! Ni kan blog je Yeah!!

Pemikiran budak macam ni memang tidak boleh dinafikan memang dia suka sangat perkara2 yg berunsurkan sex. Orang muda, kahwin pun belum lagi. Ye la kalau 1 2 atau kadang2 je letak posting sex atau sekadar memberi info tanpa ada niat yg tak baik, itu ok tapi yg tak berapa ok nye tiap2 hari dan berbilang2 banyaknya posting sex, seksi dan seluar dalam dan lain2 lg yg berkaitan dengannya.

Tambahan pula orang kita sekarang ni suka main fitnah2. Fitnah orang tu fitnah orang ni. Pendek kata keje seharian dia untuk fitnah orang je. Kalau tak menfitnah konfem demam!.

Entah la apa punya problem Negara kita sekarang ni. Mentaliti jadi rosak habis. Ha para blogger pun ambik kesempatan. Ada video sex danlod. Tak fikir doh “ eh berdosa ke aku kalau buat benda ni” Tak dok doh soal dosa pahala yang penting dapat kepuasan.

Bagi saya sendiri ye pendapat saya tak berapa suka kalau mereka yg terlalu menjangkaui batas. Kalau dikawasan kampung sebagai contoh batas tanah sawah dia jangkau habih termasuk dengan batas yg orang lain punya dia hentam. Tak kira!!

Melebihi batas x boleh.

Berpadan2 aje. Jangan lebih2 sangat jangan sampai bersemangat berblog sampai nilai2 murni seorang yang dikenali dengan sopan hidup org timur berkecai. Tak de beza dengan orang barat!.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...